Om Albinsson & Sjöberg

Så började det

Albinsson & Sjöberg startades 1973 av fotografen Anders Albinsson och journalisten Stig L Sjöberg, båda med ett förflutet på lokaltidningen Blekinge Posten.

Den 1 april 1975 undertecknades köpekontraktet på konkursmässiga tidningen Bilsport och därmed påbörjades resan från fåmansbolag till Nordens största motorförlag.

Då var Bilsport fortfarande en renodlad motorsporttidning, men efter de båda svenska Formel 1-stjärnorna Ronnie Petersons och Gunnar Nilssons bortgång 1978, sjönk intresset dramatiskt.

Därför var det nödvändigt att förändra tidningens redaktionella innehåll. Bilsport blev mer inriktad på bilen som livsstil och med människan i centrum, ett koncept som gäller än idag.

År 1980 etablerades lastbilstidningen Trailer. Den blev en succé och redan året därpå startas en avläggare i Australien. Därmed hade den internationella epoken inletts.

Idag omfattar Albinsson & Sjöbergs tidningsutgivning 11 titlar som distribueras i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Dessutom arrangeras årligen ett 15-tal mässor och event som tillsammans lockar cirka 200.000 besökare.

VIKTIG INFORMATION

Stäng meddelande