Våra museer

RULLANDE SEVÄRDHETER OCH
PORSLINSRARITETER

Förutom produktion av magasin, böcker, mässor och event, ingår också två unika samlingar i Albinsson & Sjöbergs verksamhet, bil- och porslinsmuseerna.

Vårt huvudkontor är beläget i den gamla porslinsfabriken i Karlskrona. Här tillverkades vackert fältspatporslin mellan åren 1918–1968. I tidsenliga miljöer kan besökarna idag beskåda stora delar ur det klassiska sortimentet.

I bilmuseet i en annan del av förlagshuset har vi samlat motordrivna klenoder från dåtid till nutid.

Där finns bilar och motorcyklar som tillhört såväl gemene man som legendariska tävlingsförare och bilbyggare.

Det är levande museer där fordon och porslin byts allteftersom. Gör ett besök och bered dig på en nostalgisk resa tillbaka i tiden.

ÖPPETTIDER 2020

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och tillåter inte att besöksantalet i våra museer överstiger 50 personer. Dessutom förser vi både personal och gäster med möjlighet att hålla extra god handhygien. Vi förutsätter att gäster som besöker oss är helt friska och håller ett lämpligt avstånd till varandra.

Våra Bil- och Porslinsmuseer har öppet vardagar från 22/6 till och med 14/8, måndag-fredag kl 11-16. Entrén kostar 50 kr och då ingår entré till båda museerna! Barn och ungdomar till och med 15 år går in gratis.

För att komma på en egen guidad visning efter 14 augusti och framåt, vänligen kontakta oss på 0455- 36 12 23 eller museum@fabas.se.

Välkommen till oss i den gamla Porslinsfabriken på
Östra Hamngatan 7D i Karlskrona.

VIKTIG INFORMATION

Stäng meddelande