Våra museer

RULLANDE SEVÄRDHETER OCH
PORSLINSRARITETER

Förutom produktion av magasin, böcker, mässor och event, ingår också två unika samlingar i Albinsson & Sjöbergs verksamhet, bil- och porslinsmuseerna.

Vårt huvudkontor är beläget i den gamla porslinsfabriken i Karlskrona. Här tillverkades vackert fältspatporslin mellan åren 1918–1968. I tidsenliga miljöer kan besökarna idag beskåda stora delar ur det klassiska sortimentet.

I bilmuseet i en annan del av förlagshuset har vi samlat motordrivna klenoder från dåtid till nutid.

Där finns bilar och motorcyklar som tillhört såväl gemene man som legendariska tävlingsförare och bilbyggare.

Det är levande museer där fordon och porslin byts allteftersom. Gör ett besök och bered dig på en nostalgisk resa tillbaka i tiden.

Vi följer fortsatt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och tillåter inte att besöksantalet i våra museer överstiger 50 personer. Dessutom förser vi både personal och gäster med möjlighet att hålla extra god handhygien. Vi förutsätter att gäster som besöker oss är helt friska och håller ett lämpligt avstånd till varandra.

Välkommen till oss i den gamla Porslinsfabriken på Östra Hamngatan 7D i Karlskrona!

ÖPPETTIDER 2020

Vi öppnar upp våra unika bil- och porslinsmuseer ett par dagar under hösten:

  • Söndagen den 27/9. (Obs! Endast porslinsmuseet då bilmuseet är stängt för ombyggnation denna söndag.)
  • Söndagen den 25/10.
  • Söndagen den 29/11.
  • Lördagen & söndagen den 5/12 & 6/12. (Tema: Jul i porslinsmuseet.)

Alla datum kl. 11-16. Dessutom erbjuds guidade turer kl. 13 i porslinsmuseet för den som är extra nyfiken på historien bakom allt. Entré kostar 50 kr och inkluderar båda museerna. Barn och ungdomar till och med 15 år går in gratis.

Passar inte dessa datum dig? Kontakta oss på 0455-36 12 23 eller museum@fabas.se för att boka en egen guidad visning. Ett guidat besök kostar 50 kr per person om man är ett sällskap på minst 10 personer. Är man ett sällskap på mindre än 10 personer kostar det totalt 500 kr per grupp. Barn och ungdomar till och med 15 år går in gratis.

VIKTIG INFORMATION

Stäng meddelande