Våra museer

Albinsson & Sjöbergs Bilmuseum
Karlskrona Porslinsmuseum

TVÅ MUSEER UNDER SAMMA TAK

ÖPPETTIDER

Fredagar och lördagar kl. 11-16.

Sommaröppet 25 juni –18 augusti med öppettiderna tisdag-söndag kl. 11-16.

ENTRÉ

Ordinare entré till våra museer är 120 kr. Fri entré till barn under 15 år i vuxens sällskap. I vårt café kan ni komma och fika utan att betala entré.

Det händer i veckan

18/5 kl. 13.00 Guidning av Elvis-utställningen. Guide: Lasse Theander.

Aktuella utställningar

Vår nya temautställning, ”Ur mormors linneskåp”, finns att se i vårt Porslinsmuseum året ut. Det är en textilutställning med rötterna i 1800-talets hantverk till 1900-talets textilindustri.

Se Lasse Theanders unika Elvis-utställning i vårt Bilmuseum: ”I Elvis fotspår – från vagga till grav”.

 

Afternoon tea i Porslinsmuseet

Afternoon tea med guidning av Porslinsmuseet 350:-/person. Vi börjar med lite bubbel i glasen, därefter guidning. Sedan serveras Afternoon tea med snittar, scones och något sött. Teet dricker ni förstås i tekoppar från Karlskrona Porslinsfabrik. Begränsat antal platser och förhandsbokning krävs. För mer information eller bokning ring 0455-36 12 22.

Afternoon tea-tillfällen våren 2024:
Torsdagen den 1/2 kl. 15.00
Onsdagen den 28/2 kl. 15.00 FULLBOKAT
Torsdagen den 4/4 kl. 15.00 FULLBOKAT

Nya tider till hösten kommer snart.

Det händer i våra museer våren 2024

MAJ

25/5 kl. 13.00 Guidning i Karlskrona Porslinsmuseum. Industri- och designhistoria under 50 år (1918-1968) i Karlskrona. Guide: Christina Öberg.

JUNI

1/6 13.00 Guidning i Albinsson & Sjöbergs Bilmuseum. Guide: Kenneth ”Kenna” Svensson.

8/6 13.00 Guidning av utställningen ”Ur mormors linneskåp”. Guide: Christina Öberg.

15/6 13.00 Guidning i Karlskrona Porslinsmuseum. Industri- och designhistoria under 50 år (1918-1968) i Karlskrona. Guide: Christina Öberg.

 

Aktuellt i vårt Bilmuseum

Volvo 142 TetBlå. Håkan ”Molle” Molins TetBlå Volvo 142 stod färdig år 1986 – och rullar fortfarande i samma skick! Bilen hade sin glansperiod i slutet av 80-talet och stod sig även en bra en bit in på 90-talet. Bland annat utsågs den som representant då bilbyggarhobbyn upphöjdes till Folkkonst på Kulturhusets utställning i Stockholm i början av 90-talet.

Norrmalmstorgs-Mustangen. Den 23 augusti var det exakt 50 år sedan Norrmalmstorgsdramat på Kreditbanken i Stockholm inleddes. Den tilltänkta flyktbilen för Janne Olsson och Clark Olofsson, en blå Ford Mustang, är idag återställd till ursprungligt utförande och står nu i Albinsson & Sjöbergs Bilmuseum.

Karlskrona Porslinsmuseums Café

I vårt Café serverar vi kaffe med hembakat för 75 kr. Kaffet dricker ni förstås i koppar från Karlskrona Porslinsfabrik.

Våra museer

Förutom produktion av magasin, böcker, mässor och event, ingår också två unika samlingar i Albinsson & Sjöbergs verksamhet, bil- och porslinsmuseerna.

Vårt huvudkontor är beläget i den gamla porslinsfabriken i Karlskrona. Här tillverkades vackert fältspatporslin mellan åren 1918–1968. I tidsenliga miljöer kan besökarna idag beskåda stora delar ur det klassiska sortimentet.

I bilmuseet i en annan del av förlagshuset har vi samlat motordrivna klenoder från dåtid till nutid. Där finns bilar och motorcyklar som tillhört såväl gemene man som legendariska tävlingsförare och bilbyggare.

Det är levande museer där fordon och porslin byts allteftersom. Gör ett besök och bered dig på en nostalgisk resa tillbaka i tiden.

Det går att boka en guidad visning i våra museer. För mer information, bokning och prisuppgift kontakta oss på 0455-36 12 23 eller museum@fabas.se.

Vi följer fortsatt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Dessutom förser vi både personal och gäster med möjlighet att hålla extra god handhygien. Vi förutsätter att gäster som besöker oss är helt friska och håller ett lämpligt avstånd till varandra. Våra museivärdar medverkar till att avstånd hålls och rekommendationer efterlevs.

Välkommen till oss i den gamla Porslinsfabriken på
Östra Hamngatan 7D i Karlskrona!

Frågor och svar

Tillgång till våra lokaler

Cafédelen i Porslinsmuseet finns tillgänglig om man exempelvis vill fira någon som fyller år, företagsmiddag eller föreningsaktivitet. Lokalhyran är 2.500:- + 50:-/person inkl.moms. I priset ingår tillgång till vår serveringsdel, porslin, dukar, ljus, servetter och värdinna.

För mer information eller bokning ring 0455-36 12 23.

Karlskrona Porslinsfabrik – Design under 50 år

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrev från våra museer

VIKTIG INFORMATION

Stäng meddelande