Våra museer

Albinsson & Sjöbergs Bilmuseum
Karlskrona Porslinsmuseum

RULLANDE SEVÄRDHETER OCH PORSLINSRARITETER

 

Förutom produktion av magasin, böcker, mässor och event, ingår också två unika samlingar i Albinsson & Sjöbergs verksamhet, bil- och porslinsmuseerna.

Vårt huvudkontor är beläget i den gamla porslinsfabriken i Karlskrona. Här tillverkades vackert fältspatporslin mellan åren 1918–1968. I tidsenliga miljöer kan besökarna idag beskåda stora delar ur det klassiska sortimentet.

I bilmuseet i en annan del av förlagshuset har vi samlat motordrivna klenoder från dåtid till nutid. Där finns bilar och motorcyklar som tillhört såväl gemene man som legendariska tävlingsförare och bilbyggare.

Det är levande museer där fordon och porslin byts allteftersom. Gör ett besök och bered dig på en nostalgisk resa tillbaka i tiden.

Det går att boka en guidad visning i våra museer. För mer information, bokning och prisuppgift kontakta oss på 0455-36 12 23 eller museum@fabas.se.

Vi följer fortsatt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Dessutom förser vi både personal och gäster med möjlighet att hålla extra god handhygien. Vi förutsätter att gäster som besöker oss är helt friska och håller ett lämpligt avstånd till varandra. Våra museivärdar medverkar till att avstånd hålls och rekommendationer efterlevs.

Välkommen till oss i den gamla Porslinsfabriken på
Östra Hamngatan 7D i Karlskrona!

Frågor och svar

 

Aktuella utställningar

En samling av Olle Klein. Han visar sin unika samling av Beatles-föremål. Samlingen påbörjades 1970, samma år som gruppen upplöstes. Du kan se utställningen på Albinsson & Sjöbergs Bilmuseum. Öppettiderna är lördagar och söndagar kl. 11-16. Tiderna gäller fram t.o.m den 11 december.

 

Ljusstakar från allmoge till nutid pågår från första advent in i januari månad.

 

Karlskrona Porslinsmuseums Café

Kom in och njut av kakbuffé på hembakade kakor. Vi serverar kaffe och te i koppar som är tillverkade i fabriken. Kakbuffén kostar 90 kr ink. kaffe eller te. Påtår ingår. Serveringen är öppen under Porslinsmuseets öppettider under hela hösten: lördag-söndag kl. 11-16. Ni behöver inte betala inträde till museerna för att komma och fika hos oss. Du kan välja att bara fika, bara besöka våra museer eller både och. OBS! ändrade priser under advent, mer information nedan.

 

Jul på Karlskrona Porslinsmuseum

I advent blir det sång och musik i Porslinsmuseet. Vi har en julutställning ”Ljusstakar från allmoge till nutid”. I vårt Café serveras kaffe med julkakor, glögg och pepparkakor. Entrépriset under julen är 120 kr och då ingår entré till båda museerna, fika, kaffe, glögg och underhållning. Den andra advent är det ljusstöpning. Våra öppettider är lördagar och söndagar kl. 11-16. Julutställningen pågår första, andra och tredje advent. 

FÖRSTA ADVENT
Lördagen den 26/11 kl. 13:00 Underhåller Hildur Höglind (sång och gitarr) och Niclas Höglind (8-strängad gitarr).

Söndagen den 27/11 kl. 13:00 Underhåller Hildur Höglind (sång och gitarr) och Niclas Höglind (8-strängad gitarr).

ANDRA ADVENT
Lördagen den 3/12 kl. 13.00
Sång och musik med Hanna Aronsson, Ivan Abrahamsson, Alfons Carlsson och Måns Ahnlund. Ljusstöpning kl.11-16.

Söndagen den 4/12 kl.13:00 Jazz-kvartett. Musiker: Mauritz Lindström, Petronella Carling, Gunnar Granevik och Otto Hjälmberg. Ljusstöpning andra advent kl.11-16.

TREDJE ADVENT
Lördagen den 10/12 kl. 13:00
Underhåller Linus Norda (sång) och Jean-Simon Maurin (piano).

Söndagen den 11/12 kl.13:00 Underhåller Linus Norda (sång) och Jean-Simon Maurin (piano).

Musikerna börjar spela kl. 13.00. Efter ca 30 minuter tar de paus och därefter fortsätter de spela. 

 

Karlskrona Porslinsfabrik – Design under 50 år

En film producerad av www.medialandskapet.se

VIKTIG INFORMATION

Stäng meddelande